21 april 2017

Salone del Mobile Milano 2017 

Ook dit jaar was dit voor mij weer een ontzettend inspirerende week!

Wat opviel was het intense kleurgebruik met name kobaltblauw in combinatie met florale elementen en dessins.

Alle vormen van “zitten” worden weer opnieuw onder de loep genomen. Het respect voor het artisanale en het ambacht maar ook de inachtneming van het heden in combinatie met wat de toekomst zal gaan brengen. Het gebruik van enorme kroonluchters als eerbetoon aan het verleden gecombineerd met de modernste technieken en mogelijkheden van nieuwe materialen.

Zo is het marmer is weer helemaal terug in zijn originele toepassingsvormen alsook in gemanipuleerde uitvoeringen, waarbij freestechnieken en transulentie het materiaal doen herleven.

 

Mijn accu is weer opgeladen!

20 april 2017

Salone del Mobile Milano 2017 

Paola Lenti

Tijdens de Salone del Mobile heb ik de presentatie van Paola Lenti bezocht die een eerbetoon bracht aan het Caribische eiland Cuba gefascineerd door de natuurlijke levensenergie van de landschappen en de sfeer.

20 april 2017

Salone del Mobile Milano 2017 

Foundazione Prada

De tweede dag van de Salone del Mobile begon met een bezoek aan de Foundazione Prada, ontworpen door het Nederlandse architectenbureau OMA waarbij de bestaande gebouwen een fantastische interactie aangaan met de daar tegenover staande nieuwe architectuur.