15 oktober 2015

Santiago Calatrava 

Bezoek aan Valencia met als hoogtepunt de werken van de in Valancia geboren architect Santiago Calatrava.

Het menselijk lichaam speelt vaak een rol bij het ontwerpen van zijn projecten. In Santiago Calatrava’s bouwwerken kan regelmatig de relatie tussen het bouwwerk en het menselijk lichaam worden gezien. Hij maakt veelvuldig gebruik van organische vormen en bepaalde onderdelen van gebouwen kunnen daadwerkelijk bewegen. Fantastisch!

www.calatrava.com

24 april 2015

The Jane van Sergio Herman  

Samen met collega’s genieten van de culinaire hoogstandjes in de kapel van het voormalig militair hospitaal. Wat een belevingswereld!

Het interieur van The Jane is uniek en ondertussen wereldberoemd. Piet Boon stond in voor de transformatie van een oude kapel tot een hedendaags restaurant, en is hier met glans in geslaagd. De kapel is prachtig gerenoveerd met exclusieve, moderne materialen. De gigantische kroonluchter en de oplichtende schedel van Marcel Wanders trekken onmiddellijk de aandacht en zetten samen met de raampartijen (door Studio Job) de trend voor de exclusiviteit van het geheel. Donkere interieurelementen worden afgewisseld met een massieve houten vloer, grote witte muren en een ruw, onafgewerkt plafond. De sfeer is trendy, modern, kosmopolitisch en vooral uniek.

www.thejaneantwerp.com